Saturday, March 28, 2009

Monday, February 16, 2009

Appendix operation!Happy Valentine 09!

13th February 09
Tak pernah plak aku terpikir yg satu ari ni aku akan kena appendix..so cetanya bila aku bangun pagi je aku dah rasa perut aku sakit yg amat sangat..apa lg aku melabur kat toilet so bila dah abis ingat kn akan lega la rasanya tp makin bertambah plak sakitnya sampai bercucuran air mata tu menahan sakit..so aku decide la nak p clinic n thank god hubby masi cuti time ni so senang la sikit ada org nak antar aku.bila sampai je kat klinik, doc pn pening kepala tgk aku siap suspek yg aku ni preg n ambik test air kencing lg klu confirm pregnant tp negetive. doc pn tak blh buat apa2 dia refer kan aku plak aku kat wad kecemasan Hospital Queen Elizabeth. Sampai sana aku dah susah nak bernafas coz sakit yg amat sangat.Nasib baik giliran aku cepat gak kena panggil n aku d suru lagi kencing nak test..siap doc scan rahim tu nak confirmkn yg aku ni tak pregnant. Doc ckp maybe aku ni kena appendix tp tak confirm lg nak kena tgu plak pakar pasal benda ni check aku la. Tak lama pastu aku kena ambik darah , 3 tabung uji tu! nak pengsan aku mana lagi tada makan n cium lg bau darah ni..haiz sabar je la..then tetiba plak aku ni kena pasang "drip"..ah gambar ni la aku snap time da pasang drip suma..

Aku kena suru puasa n mmg tada makan apa2 since pagila..dah tu aku da mengigil kelaparan n kena tanggung sakit lg..lama jg aku tgu result darah aku n mmg sah darah putih aku tinggi dr biasa n tu antara simptom2 appendix. Around 1 plus doktor pakar ni pn sampai la n check aku (aku da kat wad ni since 1030hrs ). Dia tekan perut aku sebelah kiri mmg sakit yg amat sangat n dia sgaja lg bg lepas cepat , mak oi sakitnya tuhan je yg tau. Bila da confirm macam ni aku akan kena transfer ke hospital SMC Damai plak..aku da sampai naik gila tgu drg transfer kan aku gunakan ambulance.chet panas gila kat dalam ambulance!!Around 3 plus aku da check in kat SMC damai, n tak lama pastu ntah sgala mcm doc plak check aku..di suruh jg fasting coz bila2 masa je aku akan kena operate.Sakit perut time tu tuhan je yg tau , tp yg peliknya bila aku ada termuntah sakit perut aku berkurangan plak. Tunggu pny tunggu sampai la aku terlelap. Sebelum ni aku mmg ada kena ambil darah utk sekian kalinya, kena pasang drip suma. Dah tu aku kena suru tukar bju khas utk operation, barang2 kemas suma kena buka,kena tny lagi klu ada pakai cutex ke tak..nasib baik tada.

14th Feb 09 Dah tu aku lelap la sampai jam 1.30 pagi, nurse dah bangun kn n nak siap aku ke bilik operate.Aku suru tunggu kejap coz nak call hubby yg aku da nak masuk operate...tada org jaga aku time ni ..gila wei!! So around 2am aku dah kat bilik operate , kena pasang oxygen n tak lama pastu aku da kena bius. Sedar2 je aku doc da siap operate n klu aku tak silap aku da balik kat wad aku around 3am. Cepat lak procedure dia ..skali bila da sedar tu, sakitny masya allah tuhan je tau.mcam nak meronta pn ada tp nasib baik aku da cukup lemas tada tenaga.
Hhahhah my ugly scar...sheesh..
Aku ingat bila da operate ni blh la makan rupanyer kena posa jg sampai esoknyer. Seharian ni aku asik tido, muntah 4x. N aku ada kena injection morphine, silaka btl klu aku tau effect dia baik aku tak mo , meyesal !!!! Time aku muntah plak tu da petang2 sikit around 5pm, aku sorang n aku muntah sambil baring..ya allah abis rambut, bju aku penuh muntah!! N Aku tak dpt bergerak coz lemas sgt.Nasib baik tak lama pastu hubby sampai, dia la yg tolong lapkan suma n tukar bju. Lepas tu baru la aku rasa siuman sikit.
15th February 09
Thank god smalam tu aku da berjaya kentut, so dgn senang hatinya aku bgtau ngan doc yg aku da kentut n siap tipu yg aku da berak..muahhaha klu tak sampai bila pn aku tak blh check out dr hospital ni..n thank god that im still alive!!
ohya plak kan lupa plak nak wish u all HAPPY VALENTINE!!
aku valentine, check in kat SMC damai plak sorang2 ..haiz

Wednesday, January 28, 2009

Happy CNY 09 every one!!!

Nyonya sama anaknya lorr......
The true spirit of CNY!! hahahahah..jgn lupa tayang emas k(referring to the anty in blue ke tu)

The making of God of Gambler featuring Shane the budak kecik..ehhehe

Leng chai ...aiyo my daling son..!!
Ah apek cari apa tu..??
Yes i do celebrate CNY, wat to do. Dah mixed blood,siap bagi angpow wa cakap lu...anyway
HAPPY CHINESE NEW YEAR 09!!